JAVNI OGLAS

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

 1. Specijalista porodične/obiteljske medicine u Službi porodične/obiteljske i opće medicine - 1 izvršilac

 


 

JAVNI OGLAS

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

 1. Medicinska sestra/tehničar u Službi porodične/obiteljske i opće medicine - 3 izvršioca
 2. Laboratorijski tehničar u Službi hematološko-biohemijskog laboratorija - 1 izvršilac

 


 

Obavijest o izdavanju COVID pasoša/putovnice

 

Od 24.08.2021 počinje izdavanje Covid pasoša (sa QR kodom) za osobe vakcinisane sa obje doze Covid-19 vakcine.

Zahtjevi za izdavanje Covid pasoša će se primati u periodu 8:00 - 13:30 sati u kontejneru Higijensko-epidemiološke službe (HES).

Obavezno na uvid donijeti karton vakcinacije i identifikacioni dokument.


 

JAVNI OGLAS

za zakup poslovnog prostora u Bihaću za potrebe Službe za zubozdravstvenu zaštitu

 

Predmet Javnog poziva je zakup poslovnog prostora za potrebe Službe za zubozdravstvenu zaštitu ZU Dom zdravlja Bihać.

Zakup za poslovni prostor se zaključuje na period od min. 2 godine.

Način plaćanja zakupnine će biti regulisan Ugovorom o zakupu.

S tim u vezi pozivaju se sva zainteresirana fizička i pravna lica da dostave ponude za zakup poslovnog prostora. Poslovni prostor se treba nalaziti u gradu Bihaću, u području šireg centra grada.

Uslovi koje poslovni prostor treba da zadovoljava su dani u kompletnom tekstu Javnog oglasa:

 


 

Informacije o trenutnim aktivnostima vezanim za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog objekta ZU Dom zdravlja Bihać

 

Trenutno se u ZU Dom zdravlja Bihać, u saradnji sa gradskim i kantonalnim službama, paralelno vode aktivnosti na sanaciji i rekonstrukciji postojećeg objekta ZU Dom zdravlja Bihać (Blok D) i izgradnji novog objekta ZU Dom zdravlja Bihać.

Kako bi se izmjestile aktivnosti iz kontejnera u one dijelove objekta koji su utvrđeni kao sigurni po zdravlje i život kako pacijenata tako i radnika, neophodna je sanacija i rekonstrukcija dijela postojećeg objekta ZU Dom zdravlja Bihać - Blok D. U vezi s tim, poduzimaju se sljedeće aktivnosti:

 • raspisan je postupak javne nabavke radova na rekonstrukciji bloka D ZU Dom zdravlja Bihać (prostor u kojem je nekad boravio koledž), procijenjena vrijednost nabavke iznosi 160.000 KM bez PDV-a. Rok za prijem ponuda je 26.07.2021.godine. Predviđeni radovi, u slučaju prijema prihvatljivih ponuda, se planiraju okončati u roku od maksimalno 60 dana od dana zaključenja Ugovora.
 • zaključen je Ugovor za izradu zaštitnog tunela, koji će biti postavljen na glavni ulaz, na ulaz Službe za hitnu medicinsku pomoć i na ulaz bloka D, a u svrhu zaštite pacijenata i radnika Ustanove. Navedeni radovi se planiraju završiti u narednih 10 dana.
 • Zavod za prostorno uređenje grada Bihaća je izradio projektni zadatak za izradu novog pristupnog puta za Službu hitne medicinske pomoći, te će postupak javne nebavke za navedene radove biti objavljen u narednih nekoliko dana, odnosno po pripremi tenderske dokumentacije.

 

Što se tiče izgradnje novog objekta ZU Dom zdravlja Bihać, u toku je izrada projektnog zadatka na osnovu kojeg će biti raspisan postupak javne nabavke radi izrade idejnog rješenja/projekta, kao i glavnog projekta i pratećih elaborata u vezi izgradnje novog objekta ZU Dom zdravlja Bihać. Završetak aktivnosti u vezi izrade projektnog zadatka očekujemo u tekućem mjesecu, nakon čega bi slijedio postupak javne nabavke za navedene usluge, koje su nužne radi ishodovanja potrebnih dozvola.

 

V.D. D I R E K T O R
Jusufagić dr Ademir
specijalista stomatološke protetike


 

Obavijest o radu COVID ambulante

 

COVID ambulanta radi samo prvu smjenu i to od 7:00 - 14:00, za očitanja laboratorijskih i RTG nalaza zvati 11:30 - 13:30 


 

Obavijest o vakcinaciji protiv COVID-19

 

Od 18.05.2021. u Kulturnom centru, vakcinacija bez naručivanja, za populaciju iznad 70 godina, pacijente koji se liječe od karcinoma, pacijente sa transplantiranim organom i hemodijalizne pacijente.

Vakcinacija će se provoditi svakim radnim danom od 08-14h, sve do isteka zaliha.


 

Obavijest za građane - vakcine protiv gripe

 

ZU Dom Zdravlja Bihać obavještava građane da od 27.11.2020.godine (petak) počinje proces vakcinacije građana protiv sezonske gripe.

Vakcinacija će se vršiti svakim radnim danom u periodu od 7:30 - 13:00 h u prizemlju Doma Zdravlja Bihać soba br. 16.

Kao i svake godine vakcine su namjenje visokorizičnim grupama građana a to su:

 1. osobe starije od 65 godina
 2. osobe svih životnih dobi sa kroničnim bolestima srca i prirođenim srčanim greškama, kroničnim bolestima pluća uključujući astmu, cističnu fibrozu, bronhopulmonalnu displaziju
 3. osobe svih životnih dobi sa metaboličkim bolestima uključujući dijabetes
 4. osobe svih životnih dobi sa anemijom ili hemoglobinopatijom
 5. osobe svih životnih dobi sa oslabljenim imunološkim sistemom (zbog bolesti ili lijekova), uključujući i HIV pozitivne osobe
 6. djeca starija od 6 (šest) mjeseci i adolescenti koji su pod dugotrajnom terapijom aspirinom zbog rizika od akutnog oštećenja jetre i mozga nakon infekcije virusom gripe (Reyov sindrom)
 7. osobe koje su profesionalno ili privatno u kontaktu sa osobama koje spadaju u rizične skupine te im lako mogu prnijeti infekciju
 8. zdravstveni radnici u infektivnim odjeljenjima
 9. štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu hroničnih bolesnika (bez obzira na dob uključujući i djecu).

Molimo cijenjene građane da se prilikom dolaska u Dom Zdravlja Bihać pridržavaju svih epidemioloških mjera i da obavezno nose zaštitne maske.

 


 

JAVNI OGLAS

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

 1. Glavni tehničar Centra za fizikalnu rehabilitaciju - 1 izvršilac

 

2012 Dom zdravlja Bihac