Dani Doma zdravlja Bihać - 07.04.2017

Objavljeno 07.04.2017.

 

Dani Doma zdravlja Bihać bili su još jedna prilika da zdravstveni radnici Doma zdravlja Bihać i Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić održe predavanja na teme iz njihovog djelokruga rada.

Tako su u dvodnevnoj radionici održana predavanja na teme:

  • "Febrilne konvulzije, konvulzivna stanja i prevencija"-Silvana Berberović -viša med.sestra KB Irfan Ljubijankić
  • "Dijabetičko stopalo, šta je to?"-Amra Felić bachelor zdravstva- glavna sestra Doma zdravlja Bihać;
  • "Smjernice trauma kursa kod vanbolničke HMP"-Ivan Uremović dipl. med.tehničar HMP Dom zdravlja Bihać;
  • "Skrining kod novorođenčadi"-Ajša Čaušević-med. sestra tehničar Služba za zdr.zaštitu djece Dom zdravlja Bihać;
  • "Povrede glave i intervencije"-Adnan Demirović med.tehničar HMP Dom zdravlja Bihać.

Kako se važnost suradnje zdravstvenih radnika različitih zdravstvenih ustanova nikad ne može dovoljno istaći, predavanjima su prisustvovali zdravstveni radnici Kantonalne bolnice dr Irfan Ljubijankić, Lječilišta Gata, a vrata Doma zdravlja Bihać bila su otvorena za sve zainteresirane.

U jutarnjim satima u glavnoj zgradi organizirano je besplatno mjerenje holesterola i triglicerida te je to bila još jedna prilika da se promovira zdravlje i ukaže na potrebu redovnih pregleda naših pacijenata. Ovogodišnje aktivnosti svojim donacijama u znak uspješne dosadašnje suradnje pomogli su Apoteka Aida doniranjem aparata glukometar i farmaceutska tvrtka Zada pharmaceuticals doniranjem bilježnica, olovaka i promotivnog materijala.

Sa dolaskom najveselijih gostiju, još jedne grupe osnovnoškolaca u posjetu službama Doma zdravlja Bihać i gostovanjem Prim.dr Katmerke Cerić spec. porodične medicine na RTVUSK gdje se govorilo o ovogodišnjoj temi Svjetskog dana zdravlja "Depresija-razgovarajmo?", završeni su Dani Doma zdravlja Bihać 2017-te koji su bili bogati sa pregršt aktivnosti i ostvarili su pozitivan učinak izgradnje povjerenja između pacijenata i zdravstvenih radnika.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2012 Dom zdravlja Bihac